Benieuwd of de routes van de optochten dit jaar weer hetzelfde zijn als verleden jaar, of hoe de precieze tekst van de Aesterschlager ook alweer was? Zin in een goede mop? Nieuwsgierig naar verhalen van toen en nu door bekende en onbekende Echtenaren? Dan is het van het grootste belang dat er zaterdag 7 februari iemand thuis is. Vanaf ongeveer 10.11 uur (genoeg tijd dus om even uit te slapen) trekken de leden van C.V. De Aester, versterkt met de Awd-jeugdprinsen, diverse zaate hermenieën en de nodige vrijwilligers van deur tot deur om alle Aesters en Aesterlingskes de kans te geven in het bezit te komen van een kleurrijke, carnavalistische vastelaovesgezèt. De 85 pagina’s tellende gezèt staat weer boordevol waargebeurde anekdotes, verzonnen verhalen en foto’s. Uiteraard is er ook aan de jeugd gedacht.
Is het niet mogelijk om thuis te blijven en de deur te openen voor de verkopers, dan is er nog geen man of vrouw overboord. Op de Bovenstestraat ter hoogte van café Moustache staan prins Wilfred I en jeugdprins Mees I klaar om het winkelend publiek de gelegenheid te bieden om de Aestergezèt te kopen. Zij zijn dan ook bereid om de gezèt te signeren. Bij de vestigingen van Albert Hein en Emté kan tussen 10 en 14 uur een gezèt worden bemachtigd bij enkele lieftallige Aestermaedjes. Dus……het is bijna onmogelijk om dit jaarlijkse hoogtepunt te missen.
Nieuw dit jaar is een unieke vastelaovesposter op A3-formaat die als inlegvel is bijgevoegd naast de al bekende prinsenposter. De vastelaovesposter is van de hand van de Echter schilder Leo Kornips, die ook de vorig jaar uitgekomen verjaardagskalender ontwierp en vorm gaf, net als het enorme doek dat tijdens carnavalsactiviteiten in Royal Servicebioscoop als decor dienst doet. Een reden te meer dus om ervoor te zorgen dat de vastelaovesgezèt van CV De Aester op de huiselijke leestafel terecht komt.
Tenslotte: wie zaterdag 7 februari in Mozambique, Groenland, Sweikhuizen of West Knollendam is kan later altijd nog een exemplaar proberen te bemachtigen bij Tabak/Lotto/Staatsloterij Martien Aerts of Bloemenhuis Dingelstad.